28. april 2018
Back to the reality: van een Koningsdag zonder regen, naar een weekeind met regen ... maar met het warmende gevoel van een Grieks zonnetje in je hart :-) Snap steeds meer wat men in NL bedoeld met: " groeizaam weer ..." en kan het in ons tuin ook zien ! " Die Spatzen pfeifen es von den Dächern" of in het Nederlands: "de mussen fluiten het van de daken !! " :-) :-) En dan stuurt een klant je nog foto's van zijn, door mij gemaakt vogelvoederhuisje met heel veel smileys erbij .... Ja, dan danst...
14. april 2018
Terwijl in de tuin de natuur aan het ontwaken is, ben ik weer bezig met hout. De "Grieken" zijn weer zeer in trek - geen wonder: de vakantietijd breekt aan ... :-) :-) :-) en dan komt het weer, het gevoel van: zon, zee en Griekenland !!! Hartverwarmend blijven de reacties op mijn vogelhuisjes en sfeerlichten .. xx Zelf het posten van deze IKEA print riep zulke reacties op Fb op :-)
23. maart 2018
Op een optisch grijze dag, toch weer kleine lichtpunten: een vriendin viert haar 45 trouwjubileum (en is nog steeds gelukkig met haar man !!) , de vijver is (weer !!) ijs vrij, de lentebloeiers in de tuin worden steeds meer zichtbaar en ook een vogelhuisje in Griekse stijl is weer op reis naar zijn nieuwe eigenaar ... :-) Dus: het was weer een goede dag, ook zonder zonnetje aan de horizon :-) :-) :-)
19. maart 2018
IJskristallen op de vijver in het licht van de maart zon
En weer stijgende temperaturen (+ 13 graden ! in de zon ) dacht ik kristallen te zien op het water: ijskristallen ! Wat een fascinatie ...!! Even ernaar kijken, zoveel tijd moest zijn . Dan het vlinderhuisje verder afgewerkt en nu is ook dit huisje klaar voor verzending morgen :-)
18. maart 2018
Bij gevoelde Siberische temperaturen, een weer met ijs bedekte vijver was er toch weer een zonnig Grieks huisje in de maak ... Het "Melissa" - huisje, gelegen in Stoupa, in het zuiden van de Peloponnesos .... :-) :-) :-)
12. maart 2018
Nu lijkt het echt lente te worden: zon, stijgende temperaturen en al heel wat plantjes laten hun "neus" zien !! Ook de toename van aanvragen voor het maken van vogelhuisjes is een zeker indicatie voor de naderende lente: mensen beseffen weer, dat ze niet alleen maar planten in de tuin hebben, maar ook vogels die op zoek zijn naar een plekje voor een nest.... Dus ik heb het druk :-)
02. maart 2018
Bij deze temperaturen (-8 graden) en gevoelde -13 graden, moet je mentaal sterk zijn om nog eraan te kunnen geloven, dat er straks toch nog zoiets als lente gaat komen ... Het maken van Griekse nestkastjes geeft al hoop. Vandaag weer drie kunnen versturen naar een Griekofiel in ons Fb-groep : "Van Kalimera tot Kalinichta, mijn Griekenland ! " In de tuin wil ik nu niet zijn : oorlog tussen de invasie van kramvogels en de merels ! Wie mag bij de sierappeltjes ... Vrede stichten: nog meer voer in...
11. februari 2018
Iglo bouwende kikkers, schaatsende vogels en dansende muggen = 10 februari 2018 :-) Wat een pret in de tuin !
04. februari 2018
Een te dynamisch ogenblik was voldoende om een huisje in de niet bestelde kleuren te gaan maken ... Nu dus als aanbieding (ook weer leuk, want nieuw voor mij :-) ) I.p.v. € 25,50 nu voor € 20,00 te koop !!
01. februari 2018
In de Lente - modus :-) En weer een nieuw nestkastje met uitbouw voor een pindakaas pot : " Casa Sally"

Meer weergeven