Vogelhuisjes bouwen - zo doe ik het!


Mijn "uit de hand gelopen" hobby !

De vogelhuisjes zijn (door mij) gebouwd van reeds geschaafd vurenhout (18 mm dik, dus solide en conform de adviezen van de Vogelbescherming Nederland).

De huisjes (nestkastjes, voederhuisjes en sfeerlichtjes) zijn geschuurd, in de grondverf gezet, dan met acrylverf beschilderd en 2 x afgelakt met hoogwaardige zijdeglans lak (ook deze op acrylbasis !). Natuurlijk alleen aan de buitenkant van het huisje. Binnen is het gewoon naturel, dus onbehandeld.

Het hout koop ik bij een houthandel in Nederland. Milieuvriendelijk hout, dus uit duurzaam beheerde bossen.

Ik werk uitsluitend en bewust met milieuvriendelijke materialen.

 

Rond is een natuurlijke vorm en bovendien optisch mooi.  Dus alle huisjes zijn zodanig afgewerkt: geen scherpe kanten, dus geen splinters :-) 

 

De diameter van het vlieggat varieert van 28 mm (geschikt voor pimpelmees) t/m 32 mm
en is daarmee geschikt voor : koolmees, kuifmees, boomklever, bonte vliegenvanger en ringmus.

 

Levertijd: in principe 3-5 dagen na bestelling, maar dit onder voorbehoud (afhankelijk van het model en de werkdrukte bij mij op het moment van bestelling).

De huisjes zijn leuk voor de eigen tuin maar ook mooi om cadeau te geven.

Een persoonlijke tekst of geprint sticker (bv. een persoonlijke groet) behoren ook tot de mogelijkheden.

Praat (mail) met mij, want er is bijna niets , wat niet mogelijk is ...

 

Mijn website is GEEN webshop – dus ik beschik niet over voorraden, geen vaste prijzen en geen showroommodellen of monsters. Alles wat in deze website is te zien is gemaakt als idee van mij of op wens van iemand. Het zijn inspiraties voor de kijkers hier en nu persoonlijk eigendom van de nieuwe bezitters.

Dus: wil ook jij een door mij gemaakt huisje of ander product, neem dan contact met mij op.

 

De verzending gaat via post.nl en conform hun tarieven; ook naar het buitenland.

Persoonlijk op komen halen is natuurlijk ook mogelijk :-) en altijd leuk !